Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Burti către romii beneficiari de ajutor social: „Să meargă să muncească”!
Sergiu Lenghel  - Vineri, 30 Octombrie 2009

Şedinţa Grupului de Lucru Mixt pentru Romi, desfăşurată vineri în sala mică a Prefecturii, a readus în prim-plan principalele probleme cu care se confruntă comunitatea de romi din judeţul Satu Mare: lipsa locurilor de muncă, întârzierea ajutoarelor sociale, dar şi discriminarea puradeilor în unele şcoli.

 

Experţi locali pentru romi, angajaţi ai unor primării, au stat la aceeaşi masă alături de reprezentanţi ai instituţiilor publice, încercând să găsească soluţii pentru această categorie socială defavorizată.

 

Cel care a ieşit în evidenţă a fost preşedintele Partidei Romilor Satu Mare, Horvath Ignacz (zis Burti), care, după ce s-a plâns că puradeii sunt discriminaţi în şcoală, a fost informat că în sală se afla exact cea care se ocupă de minorităţile naţionale în cadrul Inspectoratului General Şcolar. „Ce bine că vă cunosc... nici nu am ştiut cine se ocupă de copiii romi din şcoală” - a spus Burti, fără să-şi dea seama de momentul penibil pe care l-a creat.

 

La rândul ei, Simona Sălăgean s-a scuzat prin faptul că ea lucrează la Inspectoratul Şcolar doar din luna aprilie şi nu ştie tot ce se petrece în şcolile din judeţ. „Promit că la următoarea şedinţă am să vin mai bine informată” - a precizat Simona Sălăgean.

 

Reprezentantul Partidei Romilor din oraşul Ardud a confirmat şi el faptul că la şcoala din localitate există o clasă formată din 24 de copii romi, aceasta fiind singura din toată şcoala care nu este încălzită.

 

Burti şi-a ieşit din pepeni în momentul în care colegul său de la Păuleşti a declarat că romii de acolo nu şi-au primit de patru luni banii pentru ajutorul social. „Să meargă să muncească! Doar cei bătrâni şi cu handicap ar trebui să primească bani, nu cei care sunt sănătoşi şi se mai şi laudă că şi-au cumpărat celulare” - a răbufnit şeful romilor.

Tags: burti  sedinta  romi  
2472 vizite
Distribuie pe